Thalasso Behandeling

Thalasso-behandeling-ella-shine

Thalasso is het griekse woord voor “Zee”. De zee is de bron van alle leven, hier verscheen immers de eerste levende cel.

Het is ook niet verwonderlijk, dat de zee ons een schat aan werkstoffen biedt, zowel voor de gezondheid als voor de schoonheidsverzorging.

De zee zelf bevat alle substanties die nodig zijn om het menselijk ras te laten overleven: minerale zouten, sporenelementen, essentiële proteïnen, vetzuren, glucosiden, met plantaardige-  en dierlijke stoffen in hoge concentraties – in andere woorden, alles wat wij mensen nodig hebben om ons te voeden en te overleven.

Voeg hier aan toe, het feit dat zeewieren in wetenschappelijke medische testen bewezen hebben dat ze krachtige antiseptische en antibiotische eigenschappen bezitten, alle puur natuurlijk. In een tijdperk waarin microben en virussen steeds beter resistent zijn tegen chemische antibiotica, is dit aspect van het natuurlijke medicijn is op zijn minst fascinerend.

De tegenwoordige thalassotherapie is daarom een belangrijke medische wetenschap en heeft zichzelf al voor meer dan een eeuw bewezen in Europa. De belangstelling voor het thalassotherapieconcept breidt zich iedere dag uit in het buitenland, zoals er nu Marine Carecentra in ontwikkeling zijn in Japan, Venezuela, Argentinië, Koeweit, Thailand, Australië en Canada. De buitengewone ontwikkeling in de afgelopen dertig jaar van het thalassotherapieconcept in Frankrijk is gekoppeld aan de steeds verdergaande zoektocht naar nieuwe, hoogstaande medische methoden, in het bijzonder voor de behandeling van circulatie-, ademhalings- en reumatische storingen.

Wat kunt u bereiken met een Thalasso behandeling?

Thalassotherapieprogramma’s zijn gericht op de revitalisering van huid, lichaam en geest. Voor de verbetering van de conditie, bij oververmoeidheid, teveel stress, herstel na ziekte maar ook bij menopauze, pré/postnataal, klachten aan het bewegingsapparaat, spier/gewrichtsklachten.

Contra-indicaties:

Voorafgaand aan een kuur wordt een intake gedaan voor eventuele contra-indicaties. Deze zijn o.a. hartproblemen, koorts, actieve ontstekingen, jodiumallergie.

Wat houdt deze behandelling in?

De behandeling bestaat uit:

  • het reinigen van het lichaam door middel van een lichaamspeeling
  • een lichaamsmassage
  • een modder pakking

Hoe werkt een thalasso behandeling?

Door het lichaam als voorbehandeling een peeling te geven worden de dode huidcellen verwijderd en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Een lichaamsmassage zorgt ervoor dat de klant zich kan ontspannen. Door gebruik van verschillende massagetechnieken wordt ervoor gezorgd dat de stofwisseling in het lichaam op gang komt. Het verbeteren van de elasticiteit van de huid, blokkades worden opgeheven, gifstoffen en afvalstoffen worden afgevoerd en het verbetert de spierspanning. De werkstoffen uit de pakking worden beter door de huid opgenomen.We werken met verschillende modderpakkingen afgestemd op uw huid. Modder bevat een hoge concentratie aan mineralen; een van de bio-katalysoren van ons lichaam. ( de andere zijn de vitamines, enzymen en hormonen) Elke modder heeft zijn eigen werking naar gelang de ingrediënten.

 

Dode zee modder:  bevat een hoog gehalte aan magnesium. Dode zee producten bevatten26 mineralen. Ontspannend,zuiverenden goed bij huidziektes als eczeem, psoriasis enz., maar ook inwendige verstoringen als artritis, darmproblemen enz..

Karwendelmodder: Dit  is een “teerachtige/zoete” modder voor reuma en psoriasis.

Vulkanische modder: deze modder  is herstellend bij kleine wondjes en geïrriteerde huid.

Omdat al onze pakkingen en modders op gelbasis zijn is douchen naderhand niet nodig.

De Thalasso behandeling 60min €70.00
Bodypakking en peeling 30min €29.95